Svíčková na smetaně

Suroviny

zadní hovězí
1 kg
cibule
2 ks
mrkev
8 dkg
petržel
5 dkg
celer
5 dkg
kulička nového koření
6 ks
celý pepř
1 hrst
bobkový list
3 ks
tymián
1 PL
sůl
3 špetky
šlehačka
1 ks
hladká mouka na zahuštění
2 PL
šťáva z citronů
1/5 ks
olej na osmažení zeleniny
dle chuti

Postup přípravy:

Cibuli, zeleninu a koření osmahneme na rozpáleném oleji v papiňáku. Maso osolíme ze všech stran a rychle v papiňáku opečeme, dokud se maso „nezatáhne“. Při obracení masa dáváme pozor, abychom do něj příliš nepíchali, aby šťáva zbytečně nevytekla.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Postupně zaléváme a dusíme 60 – 70 minut. Mezitím si v hrnečku rozmícháme šlehačku s hladkou moukou. Směs nalijeme do šťávy z masa a uděláme omáčku. Necháme ještě cca 2 minuty prohřát. Omáčkou zalijeme na plátky nakrájené maso a podáváme s houskovým knedlíkem (zbylou zeleninu můžeme propasírovat a přidat do omáčky).

Foto: profimedia.cz  

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.9.2012 11:07| autor: Beruska2412

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist