Švestkové koláče s pudinkem

Suroviny

hladká mouka
50 dkg
droždí
4 dkg
cukr krystal
7 PL
mléko
550 ml
máslo
7,5 dkg
sůl
vejce
1 ks
citrónová kůra
vanilkový pudink
1 ks
švestky
8 ks
moučkový cukr
vanilkový cukr

Postup přípravy:

Těsto: 50 dkg hladké mouky, 4 dkg droždí (= 1 kostička), 5 dkg cukru krystal, 250 ml vlažného mléka, 7,5 dkg másla, špetku soli, 1 celé vajíčko, citrónovou kůru z 1 citronu

Náplň: 1 vanilkový pudink, 2 polévkové lžíce cukru krystal, 300 ml mléka

Dále budeme potřebovat: 2 plechy + 2 pečící papíry na velikost plechů, 8 středně velkých sladkých švestek, trochu rozpuštěného másla na potření, moučkový cukr s vanilkovým cukrem na posypání

Všechny suroviny na těsto zpracujeme a necháme kynout přibližně 45 minut. Mezitím si uvaříme náplň (klasický pudink, jen trošku hustější).

Vykynuté těsto rozválíme na obdélník velikosti 30 x 40 cm. Těsto se nelepí! (Pokud by se náhodou lepilo – již při jeho zpracování, přidáme do něj trošičku másla).

Rozválené těsto potřeme rozpuštěným máslem a zavineme do válečku. Ten rozkrájíme na 16 stejných koleček, rozložíme je na plech a v každém uděláme důlek (Na jeden plech se pěkně vejde 8 koleček).

Do každého důlku dáme trochu pudinku a půlku švestky. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušná na 180 stupňů) 25–30 minut.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist