Svatomartinská husa s jablky

Suroviny

husa
3 kg
kmín
1 PL
sůl
1 PL
jablko
2 ks

Postup přípravy:

Husu osolíme (zvenku i zevnitř), dovnitř vložíme jablka, posypeme kmínem a položíme prsíčky dolů do pekáče. Podlijeme vodou a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Po hodině pečení husu obrátíme, kůžičku hodně propícháme vidličkou, aby se sádlo dobře vypeklo. Vypečený tuk podléváme horkou vodou, aby se nepřipaloval, a průběžně jej také odebíráme. Délka pečení je dle váhy husy (1 kg = 1 hodina pečení).

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.11.2014 11:09| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist