Šunkové steaky s sherry omáčkou

Suroviny

dušená šunka (po 200 g)
4 silné plátky
máslo
30 g
sherry
200 ml
francouzská hořčice
2 ČL
hřebíček
3 ks

Postup přípravy:

Máslo rozehřejte ve větší pánvi, přidejte hřebíčky a vložte plátky šunky. Každý plátek opékejte asi 3 minuty z každé strany dozlatova. Pokud nemáte dost velkou pánev, připravujte je postupně a ukládejte do tepla, např. do mírně vyhřáté trouby. Do pánve s vypečenou šťávou přilijte sherry, za stálého míchání uveďte do varu, přidejte hořčici a směs vařte 2 minuty do zhoustnutí. Vyndejte z omáčky hřebíčky, plátky šunky rozdělte na talíře a přelijte je omáčkou. Podávejte s dušenou rýží a dušenou zeleninou (např. brokolicí).

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.7.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist