Sulc sváteční se zeleninou

Suroviny

vepřová hlava
1/2 ks
vepřové koleno
1 ks
vepřové nožičky
2 ks
mrkev
1 ks
petržel
1 ks
kousek celer
bobkový list
5 ks
celý pepř
1 PL
hřebíček
7 ks
tymián
3 špetky
sůl
150 g
bílé suché víno
2 dcl
citron
voda
3 l

Postup přípravy:

Marináda: 3 litry vody, 150 g soli, 4 bobkové listy, 6 hřebíčků, 1 PL celých pepřů, 2 špetky tymiánu

1. Smícháním ingrediencí vymícháme marinádu a do ní vložíme maso. Maso musí být úplně potopené! Uložit v chladnu. Kdo se nebojí, může přidat 1 plnou lžíci soli.

2. Pak maso opláchneme a dáme vařit spolu se zeleninou, vepřovými nožičkami, 1 bobkovým listem a solí, až je maso měkké.

3. Vody by nemělo být moc. Následně maso obereme, nakrájíme i s kůžičkami na kostky a dáme do nějaké pěkné formy.

4. Do vývaru zavaříme víno, vyhodíme zeleninu a koření a nalejeme ho na maso.

5. Do druhého dne necháme v chladnu ztuhnout a seškrábneme z povrchu tuk.

6. Po vyklopení ozdobíme plátky citronu.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.12.2010 3:04| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist