Středozemní kuře s jogurtem a bazalkou

Suroviny

olivový olej
1 PL
nízkotučný jogurt
4 PL
bazalka
15 g
kuře
1 ks
rajský protlak
3 PL
česnek
3 stroužky
salát

Postup přípravy:

1. Smíchejte v misce jogurt, rajčatový protlak, olivový olej a listy bazalky. Přendejte marinádu do dostatečně velké mísy, aby se do ní vešly všechny 4 čtvrtky kuřete v jediné vrstvě.

2. Ujistěte se, že všechny porce jsou marinádou pokryty. Nechte 2 hodiny marinovat v ledničce. Pak maso z ledničky vyndejte a nechte je 30 minut v pokojové teplotě. Na středně rozžhaveném dřevěném uhlí grilujte maso 30-40 minut a často je otáčejte.

3. Grilovací jehlou vyzkoušejte, zda je propečené. Když po vpichu do stehna vytéká bezbarvá šťáva, je kuře už dobře propečené.

4. Podávejte horké s listy salátu. Maso je výtečné i studené. Maso můžete upravovat i v troubě!!

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.12.2010 11:02| autor: Elen

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist