Středomořská zelenina s mozzarelou a česnekem

Suroviny

lilek
1 ks
cuketa
2 ks
rajčata
2 ks
cibule
1-2 ks
červená paprika
1 ks
mozzarella
200 g
česnek
3-4 stroužky
bazalkové pesto
2 PL
tymián dle chuti
sůl dle chuti
olej dle potřeby

Postup přípravy:

Lilek nakrájíme na asi půlcentimetrová kolečka. Rozložíme, osolíme a necháme 30 minut vypotit (15 minut z každé strany). Mezitím rozpálíme troubu na cca 230°C a rajčata, cukety, cibuli, papriku a mozzarellu nakrájíme na kolečka. Cuketu dáme do misky a důkladně ji promícháme s jednou lžící pesta tak, aby byly pokryté všechny strany. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

Zapékací misku slabě vytřeme olejem a v řadách skládáme zeleninu a sýr tak, aby se vrstvy překrývaly. Začneme řadou osušeného lilku, pokračujeme rajčaty, mozzarellou, cuketou s pestem, paprikou – až do vyčerpání surovin. Nakonec mezi zeleninu rovnoměrně zasuneme plátečky česneku a vše poměrně dost osolíme.

Zbylý olej promícháme s druhou lžící pesta a pomocí štětce opatrně potřeme povrch zeleniny. Nakonec poklademe čerstvým tymiánem a dáme na 25 minut zapéct. Jako příloha se hodí brambory.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.3.2011 5:45| autor: Handale

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist