Šťovíková polévka se smetanou

Suroviny

brambora
250 g
čerstvý šťovík
100 g
vepřové nebo hovězí maso
300 g
vejce
3-4 ks
smetana ke šlehání
100 ml
hladká mouka nebo hotová jíška
1 PL
sůl, celý pepř
dle chuti
nové koření
dle chuti
bobkový list
dle chuti

Postup přípravy:

Maso dejte vařit s kořením a solí. Měkké maso vyjměte, vývar přeceďte a vložte do něj na kostky nakrájené brambory. Chvíli povařte a pak zahustěte šlehačkou rozmíchanou s hladkou moukou. Zase chvíli povařte. Pak vložte do polévky na kousky nakrájené maso, drobně rozkrájená vajíčka uvařená natvrdo a nakonec rozsekaný šťovík. Nechte přejít varem a odstavte.

Tip: při použití naloženého šťovíku ve slaném nálevu opatrně se solením.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.4.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist