Steaky se zeleninou a sýrem

Suroviny

hovězí svíčková
4 látky
tvrdý ovčí sýr
100 g
máslo
2 lžíce
olej
2 lžíce
sůl a drcený barevný pepř
na dochucení
zelená petrželka
svazek
bílá cibule
2 ks
červená cibule
1 ks
grilovaná červená paprika
1 ks
česnek
3 stroužky
olivový olej
3 lžíce
sůl a mletý pepř
na dochucení

Postup přípravy:

Nahrubo nasekáme omytou a osušenou petrželku. V pánvi na 2 lžících oleje opečeme dosklovita na kostičky nasekané cibule. Pak přidáme nadrobno nakrájenou papriku a krátce orestujeme. Vychladlou směs spolu s nasekanými stroužky česneku, petrželkou a lžící oleje dáme do mixéru. Krátce rozmixujeme, ne úplně na kaši. Ochutíme solí, pepřem a chilli. Necháme rozležet v pokojové teplotě. Omyté a osušené plátky masa opepříme a zprudka opečeme po obou stranách v rozehřátém másle s olejem. Z každé strany opékáme 2 minuty. Pak maso zabalíme do alobalové fólie a uložíme na 10-15 minut do trouby vyhřáté na 75 °C. Steaky vyndáme z alobalu, osolíme je a navrch rozdělíme zeleninu. Zakryjeme plátky sýra. Takto dáme pod gril a krátce zapečeme, 2-3 minuty, až se sýr na povrchu roztaví. Podáváme s pečenými nebo jinak upravenými bramborami.

Hodnocení

2.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.6.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist