Staročeský kaldoun s droby a zeleninou

Suroviny

kuřecích drobů
1 balení
strouhané kořenové zeleniny
100 g
másla na jíšku
50+100 g
hladké mouky
2 PL
muškátového květu
1 špetka
sůl, pepř
kuřecích jater
80 g
másla
20 g
vejce
1 ks
strouhanky
2 PL
mléka
2 PL
majoránka
česneku
1 stroužek

Postup přípravy:

Droby dejte vařit do studené vody (asi 3 litry) a mírně osolte, opepřete a ochuťte muškátovým květem. Na 50 g másla osmažte zeleninu a přidejte k drobům. Zvolna vařte hodinu a půl. Ke konci varu zahustěte polévku hladkou jíškou (na rozpuštěném másle zpěňte mouku a osmahněte). Nechte povařit a přeceďte. Připravte si knedlíčky. V hluboké míse třete máslo s vejcem, solí a pepřem, přidejte rozmačkaný česnek, majoránku, strouhanku, mléko a nasekaná játra. Těsto na knedlíčky můžete také připravit v mixéru. Pokud je těsto příliš řídké, přidejte strouhanku. Tvarujte malé knedlíčky a zavařujte je do vařící polévky po dobu 7-10 minut.

Recept by Naše BIO

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.3.2015 9:17

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist