Srnčí maso dušené se zeleninou

Suroviny

předního srnčího masa
800 g
nakrájené slaniny
1-3 PL
másla
1 PL
cibule
1 ks
malého celeru
1/2 ks
hřebíčky
2 ks
bobkový list
1 ks
vývaru
250 ml
strouhané chlebové kůrky a vinného octa
3 PL
husté kyselé smetany
120 ml
sůl

Postup přípravy:

Maso omyjeme, vykostíme, rozkrájíme a osolíme. Slaninu rozškvaříme a podusíme na ní drobně nakrájenou cibuli a celer. Pak přidáme máslo, připravené maso v tomto základu rychle osmahneme, přikryjeme je a dusíme ve vlastní šťávě. Pak podlijeme vývarem, přidáme koření, nastrouhaný chléb, ocet a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vlijeme do hrnku s rozkvedlanou smetanou a povaříme. Hotovou omáčku přecedíme na maso a společně ještě krátce povaříme.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.5.2013 4:46| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist