Femina.cz > Česká a světová kuchyně > Spojení chutí dvou kontinentů
Spojení chutí dvou kontinentů
Máte chuť na profesionálně připravený steak z toho nejlepšího masa na světě nebo na lehké a zdravé sushi? Rádi objevujete nové restaurace a netradiční jídla? To vše nabízí restaurace KOBE spojující v sobě chutě jihoamerické a japonské kuchyně.
Gurmánský zážitek z masa Kobe
Specialitou restaurantu je příprava pokrmů z jednoho z nejluxusnějších mas na světě – z masa Kobe. To pochází ze speciálního hovězího Wagyu, kterému se v chovech dostává nadstandardní péče. Pro takové maso je charakteristické silné tukové mramorování, které je už na první pohled odlišuje od ostatních, běžně známých mas. Nejlépe si maso vychutnáte, pokud si je objednáte upravené jako steak či specialitu od šéfkuchaře, kterou je Kobe burger.
Nejenom steaky a gril
Restaurace KOBE neznamená jen a pouze gril a pořádné kousky masa. Jak je již výše uvedeno, v kuchyni se prolínají dva světy. Tím druhým je svět japonský, a to včetně všech tradičních náležitostí. V restauraci tak lze ochutnat již tradiční a velmi zdravé japonské sushi v několika variantách, ale i další speciality připravené z netradičních mořských ryb.
A pokud přes to všechno nepatříte přímo mezi milovníky vysokých steaků z grilu či ryb, můžete své chutě uspokojit některou ze specialit z jehněčího masa nebo si vybrat ze široké nabídky lehkých a zdravých salátů a pokrmů z těstovin. Jako sladká tečka za Vaším gurmánským zážitkem pak může být některý z domácích dezertů.
Profesionální přístup v kuchyni
Kvalita restaurace se pozná nejenom dle přípravy pokrmů z čerstvých a prvotřídních surovin, ale i díky preciznímu přístupu k vaření. O ten se stará tým profesionálních kuchařů, který vaří pod bedlivým dohledem zkušeného a světem protřelého Jaroslava Křenka. Jaroslav se kuchařskému řemeslu věnuje přes dvacet let a již čtvrtým rokem je šéfkuchařem v KOBE. Steaky a případně i rybí speciality jsou právě jeho doménou.
Jedinečná atmosféra a prostory
V současné době má restaurace KOBE v Praze čtyři pobočky. Jedna z nich je součástí velmi atraktivního prostředí chrtího závodiště Greyhound Park Motol, kde lze mimo sledování chrtích závodů pořádat i různé společenské akce či sportovní aktivity. Naopak nejmladší pobočkou je nově otevřená restaurace na Ovocném trhu. Další dvě se nacházejí na Václavském náměstí a v OC Chodov.
Díky specifickému konceptu restaurace a jedinečnému interiéru, který Vám navodí příjemnou intimní atmosféru, naleznete v každé pobočce jak to nejideálnější prostředí pro romantickou večeři ve dvou, tak i vhodné místo pro pracovní oběd s Vašimi obchodními partnery.
Tip na závěr
Pokud si opravdu chcete vychutnat pouze a jenom sushi či jinou japonskou specialitu, navštivte některou z restaurací SUSHI POINT. V Praze je můžete navštívit na dvou místech, a to v Dejvicích a na Andělu, a jedna je pro Vás otevřena v Brně. Menu obsahuje širokou nabídku různých variací sushi, specialit, polévek a pravých japonských čajů. Tato síť restaurací nabízí zároveň i rozvoz jídel, tudíž si je můžete vychutnat v pohodlí svého domova.
Více informací o restauracích KOBE naleznete na FB stránkách: http://www.facebook.com/KobePrague?rf=196512173705529, případně na webu http://www.koberestaurant.cz/.
Informace o řetězci SUSHI POINT naleznete na http://www.sushi-point.cz/index.php