Špenátový nákyp se slaninou

Suroviny

špenátový protlak (2 balení)
800 g
slanina
15 dkg
větší cibule
1 ks
vejce
3 ks
smetana nebo mléko
1 šálek
sůl, pepř
dle chuti
tuk na vymazání zapékací mísy
dle potřeby
strouhanka na vysypání zapékací mísy
dle potřeby

Postup přípravy:

Špenát vložíme do hrnce a na mírném ohni necháme rozmrazit. Slijeme přebytečnou vodu a špenát osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Smícháme se špenátem. Je-li směs řídká, přidáme trochu strouhanky. Z bílků ušleháme sníh a do vychladlé směsi zvolna přimícháme. Zapékací mísu vymastíme tukem a vysypeme strouhankou. Hotovou směs nalijeme do mísy a zalijeme smetanou nebo mlékem se žloutky. Pečeme zvolna 30-45 minut. Nákyp podáváme s vařenými bramborami nebo studený jako předkrm.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.11.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist