Špenátové uzlíčky s gorgonsolou

Suroviny

mouka
250 g
olivový olej
2 lžíce
špenát
250 g
sodovka
3 dl
vejce
4 ks
sýr gorgonsola
100 g
jádra vlašských ořechů
50 g
jarní cibulka
2 ks
smetana
2 lžíce
máslo
na smažení
pepř
na dochucení
sůl
na dochucení

Postup přípravy:

Promícháme mouku a vejce, přidáme olej a za stálého míchání vidličkou pomalu postupně přiléváme sodovku. Musíme získat velmi řídké těstíčko. Misku s těstem přikryjeme a necháme asi půl hodiny odstát.

Náplň: Nakrájenou cibulku osmahneme na másle, přidáme špenát a pod poklicí dusíme asi 5 minut, odstraníme poklici a tekutinu necháme úplně odpařit. Gorgonsolu rozmačkáme vidličkou se smetanou, přidáme nasekané ořechy, osolíme, opepříme a důkladně promícháme se špenátem.

Zelenou část cibulky krátce povaříme a podélně rozřízneme na proužky. Připravíme palačinky běžným způsobem, doprostřed dáme jednu lžíci náplně, zhotovíme úhledný balíček a převážeme proužky povařené cibulky.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.3.2020 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist