Špenátové uzlíčky s gorgonsolou

Suroviny

mouka
250 g
olivový olej
2 PL
špenát
250 g
sodovka nebo minerální voda
3 dcl
vejce
4 ks
sýr gorgonsola (niva)
100 g
jádra vlašských ořechů
50 g
jarní cibulka
2 ks
smetana
2 PL
máslo na smažení
dle potřeby
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Promícháme mouku a vejce, přidáme olej a za stálého míchání vidličkou, pomalu postupně přiléváme sodovku. Musíme získat velmi řídké těstíčko. Misku s těstem přikryjeme a necháme asi půl hodiny odstát.

Náplň : nakrájenou cibulku osmahneme na másle do sklovata, přidáme špenát a pod poklicí dusíme asi 5 minut, odstraníme poklici a tekutinu necháme úplně odpařit. Gorgonsolu rozmačkáme vidličkou se smetanou, přidáme nasekané ořechy, osolíme, opepříme a důkladně promícháme se špenátem.

Zelenou část cibulky krátce povaříme a podélně rozřízneme na proužky. Připravíme palačinky běžným způsobem, doprostřed dáme jednu lžíci náplně, zhotovíme úhledný balíček a převážeme proužky povařené cibulky.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.2  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.9.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist