Špenátové řízečky

Suroviny

špenátových listů
1 svazek
mírně osolená voda
malá plechovka kukuřice
1 ks
malá plechovka baby karotky
1 ks
plechovka hrášku (dají se koupit karotka a hrášek jako směs)
1 ks
vejce
3 ks
soli
1 špetka
hrubé krupice
2 PL
mletého muškátového květu
1 špetka
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy:

doba vaření: 40 minut

Svazek špenátových listů,mírně osolená voda,malá plechovka kukuřice,malá plechovka baby karotky,malá plechovka hrášku(baby karotka a hrášek se dají koupit v plechovce už jako směs),3 vejce,špetka soli,2 lžíce hrubé krupice,špetka mletého muškátového květu,strouhanka,olej na smažení.

Špenátové listy vložíme do vroucí mírně osolené vodě asi na jednu minutu. Pak je vyjmeme, na sítu necháme okapat a pokrájíme na malé kousky. Vložíme do mísy a přidáme okapanou kukuřici. Baby karotku s hráškem vyklopíme do síta,karotku drobně pokrájíme a pak i s okapaným hráškem přidáme ke špenátu. Osolíme,opepříme a poprášíme muškátem. Žloutky oddělíme od bílků a vmícháme do zeleniny. Přidáme krupici, z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme opatrně do zeleniny. Znovu promícháme a dle potřeby doplníme strouhankou,aby vznikla tužší hmota. Mokrýma rukama vytvoříme ploché,nepříliš velké řízky a obalíme ve strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme řízečky z obou stran dozlatova. Podáváme s vařenými brambory přelitými rozpuštěným máslem.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.3.2011 1:00| autor: Anetta

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist