Španělská polévka z mušlí

Suroviny

hlavy z mořské ryby nebo rybí vývar
2 ks
mrkev
1 ks
voda
3/4 l
sůl
špetka
pepř
špetka
loupaná rajčata
4 ks
šalotky
4 ks
šafrán
špetka
škrob
2 lžíce
smetana
sklenice
mléko
sklenice
mušle ve vlastní šťávě
400 g
žloutky
2 ks
rozmarýn
větvička

Postup přípravy:

Umyté hlavy z ryb a nakrájenou mrkev vaříme ve slané vodě asi 15 minut. Na másle zpěníme nakrájenou šalotku, přidáme scezený rybí vývar, rajčata a přikryté vše povaříme na slabém plameni 10 minut. Ochutíme šafránem, přelijeme smetanou, přisypeme škrobovou moučku rozmíchanou v troše polévky a za stálého míchání povaříme. Odstavíme z plamene, vejce rozmícháme v mléce a za stálého míchání přilijeme do polévky, přidáme mušle a posypeme nasekaným rozmarýnem.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.2.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist