Smetanový krém s chřestem a krevetami

Suroviny

bílého chřestu
750 g
krevet
150 g
smetany
200 g
žloutky
2 ks
másla
30 g
mouky
30 g
sůl, bílý pepř, petrželka
cukru
1 ČL
trocha worchestrové omáčky
citrónové šťávy
1 ČL

Postup přípravy:

Chřest omyjeme, oloupeme a odřízneme dřevnaté konce. Slupky a konce vaříme asi 10 minut. Zbylý chřest nakrájíme na malé kousky. Konce a slupky procedíme, chřestový vývar osolíme a ocukrujeme, chřest vaříme asi 10 minut a pak vyjmeme. Tuk rozehřejeme v kastrůlku a zapražíme moukou, rozředíme vývarem ze slupek a konců chřestu. Vložíme chřest a ochutíme polévku solí, pepřem, cukrem, worchestrovou omáčkou a citrónovou šťávou. Rozkvedláme žloutky se šlehačkou, vmícháme do polévky a dále nevaříme. Přidáme krevety a ozdobíme na drobné kousky pokrájenou petrželkou.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.5.2013 4:03| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist