Smetanové roštěnky se zeleninou

Suroviny

nízká roštěnka
4 ks
mrkev
150 g
celer
100 g
sladkokyselá okurka
100 g
naťová cibulka
1 ks
citrónová šťáva
1 PL
olivový olej
4 PL
máslo
20 g
10% smetana
400 ml
hotová světlá jíška
1 PL
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Roštěnky naklepejte (okraje předem nařízněte), maso osolte, opepřete, potřete citrónovou šťávou, olejem a nechte rozležet několik hodin. Zeleninu očistěte a nakrájejte na tenké nudličky. Rozehřejte pánev, potřete ji olejem a maso na ní z obou stran upečte a pak uložte v teple. Do pánve přidejte máslo, jemně nakrájenou bílou část cibulky, na nudličky nakrájenou mrkev, celer a zelenou část cibulky a zeleninu lehce opečte. Potom zalijte smetanou, osolte, opepřete, zahustěte jíškou a ještě krátce povařte. Nakonec přidejte do omáčky na nudličky nakrájené okurky a jen krátce prohřejte. Podle chuti můžete zakápnout citrónovou šťávou. Podávejte s různě upravenými bramborami, rýží nebo těstovinami.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.10.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist