Smetanová zmrzlina s mátou

Suroviny

cukru krupice
150 g
tmavé čokolády
60 g
hrst lístků máty
mléka
300 ml
smetany ke šlehání
150 ml
vajec
6 ks

Postup přípravy:

Vejce a cukr dáme do mísy a šleháme elektrickým šlehačem nebo kovovou metlou do zhoustnutí. Čokoládu nastrouháme nebo nasekáme nadrobno. Mléko a smetanu přivedeme za stálého míchání k varu. Jakmile se začnou tvořit bubliny, vlijeme směs za stálého míchání do ušlehaných vajec a opatrně za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne tak, aby ulpívala na vařečce. Mátové lístky omyjeme, natrháme na kousky a vmícháme do krému. Po vychladnutí krém přikryjeme potravinářskou fólií, necháme stát 1,5 hodiny a potom uložíme na 30 minut do chladničky. Krém přecedíme, abychom z něj odstranili mátu, přelijeme do nádoby a dáme do ledničky. Po zatuhnutí směs vyndáme, rozšleháme a znovu vrátíme do ledničky. Postup opakujeme 4x v půlhodinových intervalech. Pak uložíme do mrazáku.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.12.2013 5:19| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist