Smetanová rajčatová polévka

Suroviny

mléko
1 l
smetana
250 ml
rajče
6-8 ks
hladká mouka
50 g
žemle
2 ks
máslo
50 g
sůl, pepř
dle chuti
petrželka
dle chuti

Postup přípravy:

Mléko se smetanou uvedeme do varu, přidáme v troše studeného mléka rozmíchanou mouku a za stálého míchání povaříme na krémovou polévku. Rajčata zalijeme vroucí vodou a necháme 2-3 minuty stát, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Přidáme do polévky, osolíme, opepříme a necháme provařit. Nakonec přidáme sekanou petrželku. Polévku podáváme se žemlí, kterou nakrájíme na kostičky a na másle opečeme.

Hodnocení

2  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.10.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist