Smetanová citrónová zmrzlina

Suroviny

šlehačkové smetany
8 dcl
krystalového cukru
150 g
žloutky
4 ks
citróny
4 ks
bílky
4 ks

Postup přípravy:

Žloutky s cukrem a smetanou šleháme nad párou (do 80°C) do zhoustnutí. Pak odstavíme a do horké směsi přidáme nastrouhanou citrónovou kůru ze dvou citrónů, necháme vychladnout a potom přimícháme šťávu ze 4 citrónů. Do úplně vychlazené směsi vmícháme tuhý sníh z bílků a dáme do mrazáku zmrznout.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.6.2013 2:40| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist