Smažený květák

Suroviny

větší pevný květák
1 ks
hladká mouka
na obalení
vejce
2-3 ks
strouhanka
na obalení
olej
na smažení
sůl
na dochucení

Postup přípravy:

Květák zbavíme zelených listů, omyjeme a rozdělíme na zhruba stejně velké růžičky. Příliš dlouhé košťály odkrojíme. Růžičky na pařáku vaříme, až jsou téměř měkké, ale ještě pevné. Neměly by se převařit. Poté růžičky osolíme a obalíme jako řízky. Smažíme dozlatova. Podáváme s bramborem nebo bez přílohy jen se zeleninovým salátem.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.2.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist