Slovácká zeleninová polévka

Suroviny

celer
50 g
mrkev
50 g
petržel
50 g
květák
50 g
cibule malá
1 ks
česnek
2 stroužky
hrášek
50 g
máslo
2 PL
hladká mouka
3 PL
mléko
100 ml
žloutek
1 ks
sůl
dle chuti
muškátový květ
dle chuti
zelená petrželka nebo pažitka
dle chuti

Postup přípravy:

Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky, květák rozeberte na drobné růžičky. Zalijte vodou, trochu osolte a uvařte doměkka. Po chvíli varu přidejte nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Pokud máte hrášek mražený, přidejte ho do polévky současně s cibulí. Pokud máte sterilovaný, vložte ho do polévky až na konci jen prohřát. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, rozřeďte ji vývarem ze zeleniny a vařte asi 20 minut. Ke konci varu přidejte muškátový květ a necelou dávku mléka. Potom přidejte uvařenou zeleninu se zbytkem vývaru, prohřejte a polévku zjemněte kašičkou ze žloutku, zbytku mléka a rozehřátého másla. Dochuťte solí, rozdělte na porce a každou posypte nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.3.2017 10:51| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist