Slezské pirohy se škvarky

Suroviny

vařená brambora
1 kg
vejce
1 ks
krupice
120 g
hrubá mouka
160 g
škvarky
140 g
česnek
dle chuti
sůl
dle chuti
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Brambory umeleme, přidáme vejce, krupici, mouku a sůl a zpracujeme v těsto. Třetinu škvarků nasekáme, česnek prolisujeme a přidáme do těsta, propracujeme. Těsto vyválíme na plát silný asi 5 mm a rozkrájíme na čtverce. Plníme zbylými škvarky, okraje potřeme olejem a dobře přitiskneme. Smažíme v rozpáleném oleji.

Tip: podáváme s kyselým zelím.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.2.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist