Slepovaná srdíčka se zavařeninou

Suroviny

hladká mouka
250 g
prášek do pečiva
1 špetka
pískový cukr
80 g
citrónová kůra
1/2 ČL
vejce
1 ks
máslo
120 g
rybízová zavařenina
dle potřeby
moučkový cukr na posypání
dle potřeby

Postup přípravy:

Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, citronovou kůrou, pak přidáme na kousky nakrájené máslo a vejce. Dobře vypracované těsto dáme zabalené do mikrotenu asi na hodinu do chladničky odležet. Potom na lehce pomoučeném vále vyválíme plát, ze kterého vypichujeme formičkou srdíčka. Polovinu z nich pak s malým otvorem uprostřed. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme dorůžova. Vychladlá srdíčka spojujeme zavařeninou a pocukrujeme podle chuti.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.12.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist