Slepičí špízy

Suroviny

slepice
1 ks
měkký salám nebo párek
200 g
tvrdý sýr
100 g
mletý pepř
na dochucení
mletá sladká paprika
na dochucení
pálivá paprika
na dochucení
tuk
na smažení
vejce
2 ks
mléko
1,5 dcl
nastrouhaný sýr
4 lžíce
hladká mouka
150 g

Postup přípravy:

Slepici očistíme a uvaříme ve slané vodě doměkka (můžeme přidat i kořenovou zeleninu a z vývaru připravit chutnou polévku). Maso obereme z kostí a pokrájíme na kousky, na přibližně stejně velké kousky pokrájíme salám či párek a tvrdý sýr. Okořeníme, osolíme a namáčíme do těstíčka. Vložíme do rozehřátého tuku a smažíme dozlatova. Usmažené špízy odložíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme s vařenými či opékanými brambory nebo bramborovou kaší. Doplníme zeleninovým salátem a tatarskou omáčkou.

Příprava těstíčka: Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme nastrouhaný sýr a mouku, osolíme. Vymícháme hladké těstíčko.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.3.2020 12:12| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist