Šlehačková bábovka s kandovaným ovocem

Suroviny

vejce
4 ks
hladká mouka
300 g
cukr krupice
280 g
smetana
250 g
kandované ovoce
50 g
vanilkový cukr
1 balíček
kypřící prášek
1/2 balíčku
bílá tuková poleva
100 g
tuk
hrubá mouka

Postup přípravy:

Vejce vyšleháme s cukrem na hustou pěnu. Zašleháme vanilkový cukr, smetanu a nakonec zlehka vmícháme prosátou hladkou mouku s kypřícím práškem a proslazené ovoce,nakrájené na drobné kousky.

Pokud chceme mít bábovku hodně nadýchanou,ušleháme smetanu samostatně. Pak ji lehce stěrkou vmíchame do vyšlehaných vajec s cukrem a vanilkovým cukrem, a potom přidáme hladkou mouku s kypřícím práškem a ovocem.

Těsto naplníme do bábovkové formy, vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Pečeme zvolna při 150°C asi 45 min. Upečenou bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Rozpustíme bílou polevu a bábovku potřeme.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist