Slané kynuté lívance

Suroviny

droždí
1/2 kostka
cukr krystal
1 PL
mléko
200 ml
máslo
30 g
vejce
2 ks
hladká mouka
250 g
nakrájené čerstvé zelí
2 hrnky
pepř, trochu cukru
dle chuti
sůl, máslo nebo olej na opečení
dle chuti

Postup přípravy:

Máslo rozpusťte a vlijte do mléka, droždí utřete s cukrem, přilijte mléko s rozpuštěným máslem, a přidejte vejce a mouku. Vymíchejte lívancové těsto (polotekuté) a nechte kynout.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Zelí nakrájejte najemno, orestujte na másle a ochuťte solí, pepřem a cukrem. Pár minut poduste (stačí 5 – 10) a nechte vychladnout. Když těsto vykyne, přidejte zelí a na másle nebo oleji (máslo je lepší) smažte lívanečky z obou stran dozlatova.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.9.2012 11:37| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist