Slané bramborové lívance

Suroviny

mléko
150 ml
vařené brambory
150 g
droždí
20 g
vejce
1 ks
žloutek
1 ks
hrubá mouka
350 g
sýr
pikantní kečup

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Z droždí a trošky vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít. Do mísy dáme mouku, najemno nastrouhané vařené brambory, zbytek vlažného mléka, vejce a žloutek, sůl a nakonec kvásek.

Vypracujeme tužší těsto a necháme vykynout. Pak ho rozválíme na válu na placku silnou asi 2 cm. Z plátu vykrajujeme kolečka. Smažíme z obou stran dozlatova. Nakonec lívance potíráme kečupem a sypeme sýrem.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.4.2012 12:24| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist