Femina.cz > Vše o zdraví > nemoci > nachlazení > Skvělý způsob jak se zahřát – lahodné horké nápoje
Skvělý způsob jak se zahřát – lahodné horké nápoje
Za okny kraluje zima a všichni se raději před mrazy schováme do tepla ke kamnům. Zpříjemněte si krátké zimní dny s šálkem cereálního nápoje Nestlé Caro a překvapte své blízké netradičními variacemi, které roztančí vaše chuťové buňky.
Nechte se inspirovat pikantním Caro s chilli a pepřem, nebo vsaďte na pomocníka v boji proti nachlazení – Caro se zázvorovým sirupem.
CARO MACHIATTO NA VÍDEŇSKÝ ZPŮSOB
2 lžičky Cara
150 ml mléka
50 ml vody
20 g nastrouhané čokolády
15 g cukru
Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C. Mléko zahřejeme přibližně na 70 °C, přidáme cukr, vyšleháme do pěny a nalijeme na připravené Caro. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.
ZIMNÍ CARO
2 lžičky Cara
150 ml mléka
50 ml vody
25 g cukru
Plátek kandovaného pomeranče
Plátek kandovaného citronu
hřebíček, celý pepř, skořice, badyán
V hrnku rozpustíme cukr na karamel, přidáme hřebíček, celý pepř, skořici, badyán a při nízké teplotě necháme chvíli prohřívat. Koření můžeme nalepit na míchátko a použít jako dekoraci. Karamel zalijeme vodou a rozvaříme. Přidáme Caro a mléko, promícháme a nalijeme do skleniček. Ozdobíme kandovaným ovocem a podáme.
CARO S ČOKOLÁDOVOU ŠLEHAČKOU
2 lžičky Cara
80 ml smetany ke šlehání
120 ml vody
10 g vanilkového cukru
25 g mléčné čokolády
čokoládové hoblinky
karamelové ozdoby
Smetanu zahřejeme (ale nevaříme!) asi na 50 °C, přidáme mléčnou čokoládu a necháme rozpustit. Čokoládovou smetanu necháme vystydnout a pak ušleháme do pevné šlehačky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C, nastříkáme čokoládovou šlehačku a ozdobíme čokoládovými hoblinkami a karamelovými ozdobami.
PIKANTNÍ CARO S PEPŘEM, CHILLI A KORIANDREM
2 lžičky Cara
100 ml mléka
50 ml kokosového mléka
50 ml vody
1 g citronové trávy
15 g cukru
1 g chilli papriček – podle chuti
čerstvý koriandr
celý pepř
Horkou vodu s kokosovým mlékem ohřejeme na 90 °C a zalijeme s nimi Caro. Do ohřátého mléka asi na 70 °C přidáme cukr s rozmačkanou citronovou trávou, vyšleháme do pěny a nalijeme na připravené Caro. Ozdobíme podle chuti nasekanými chilli papričkami, hrubě drceným pepřem a čerstvým koriandrem.
BOMBARDINO CARO
2 lžičky Cara
80 ml smetany na šlehání
80 ml vody
50 ml vaječného likéru
10 g vanilkového cukru
koktejlová třešeň
Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do pevné šlehačky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C. Do sklenice nejprve nalijeme vaječný likér, opatrně přilijeme připraveným Carem, nastříkáme šlehačku, ozdobíme koktejlovou třešní a podáváme s brčkem.
CARO SE ZÁZVOROVÝM SIRUPEM
2 lžičky Cara
80 ml smetany na šlehání
80 ml vody
50 ml medu
20 g zázvoru
Smetanu ušleháme do pevné šlehačky, med prohřejeme se zázvorem nakrájeným na plátky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C. Do sklenice nejprve nalijeme med se zázvorem, opatrně přilijeme připraveným Carem, nastříkáme šlehačku a ozdobíme zbylými plátky zázvoru