Škvarkové bramboráčky s mladou cibulkou

Suroviny

brambory
750 g
nasekané škvarky
100 g
horké mléko
1 hrnek
malý celer
1/4 ks
vejce
1 ks
mladá cibulka
2 ks
hladká mouka
5 PL
česnek
2 stroužky
sůl
pepř
drcený kmín
majoránka
olej na smažení

Postup přípravy:

1. Oloupané brambory nastrouháme najemno a vymačkáme z nich vodu.

2. Poté je zalijeme horkým mlékem, vmícháme mouku, vejce, rozetřený česnek, majoránku, drcený kmín, pepř, sůl, najemno nastrouhaný celer a nakonec nakrájené škvarky a najemno nakrájené cibulky včetně jejjich zelené části (ty nakrájíme na kolečka).

3. Na pánvi rozehřejeme olej a naběračkou na něj nalijeme hromádky těsta, každou z nich pak rozprostřeme v tenké vrstvě na menší bramboráčky a smažíme z obou stran asi 5 minut dozlatova.

4. Horké škvarkové bramboráčky s mladou cibulkou ihned přendáme na papírovou utěrku a necháme odsát přebytečný olej a podáváme.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.1.2011 5:16| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist