Škvařené houby na másle s petrželkou

Suroviny

houby
300 g
máslo
250 g
čerstvá petržel
3 snítky
sůl
1 špetka

Postup přípravy:

V pánvi nebo nižším hrnci se silným dnem zahřejeme máslo a necháme ho rozpouštět při velmi nízké teplotě, aby se z něho postupně odpařovala voda, za průběžného míchání a sbírání pěny přepouštíme asi 30 minut, hotové máslo by mělo být zlaté a čiré. Hotové máslo ještě přecedíme přes jemné sítko vyložené plátýnkem. Houby očistíme, rozkrájíme na 1cm kousky, osolíme a v pánvi na části přepuštěného másla je opečeme dokřupava. Opečené houby vmícháme do zbytku přepuštěného másla, přidáme na drobno nasekanou petržel, zamícháme, dáme vychladit a ztuhnout.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.2.2015 7:45| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist