Škubánky s mákem

Suroviny

brambory
1,2 kg
sůl
špetka
hrubá mouka
150 g
máslo
60 g
mletý mák
60 g
jemný pískový cukr
podle chuti

Postup přípravy:

Do vyššího hrnce dejte oloupané a na kousky nakrájené brambory, zalijte je vodou, osolte a uvařte do měkka. Větší část vody slijte do jiné vhodné nádoby a v hrnci nechte na dně jen asi 3 cm vody. Brambory posypte hrubou moukou, obráceným koncem vařečky do nich udělejte několik asi 4-5 děr až na dno, zakryjte je pokličkou a na velmi mírném ohni pařte asi 7 minut. Pak brambory s moukou rozmačkejte a dobře propracujte na tužší vláčné těsto. Pokud je těsto moc tuhé přidejte po lžících trochu scezené vody z brambor. Potom rozehřejte máslo a umelte mák. Lžící namočenou v tuku vykrájejte na talíře škubánky, posypte je mákem, cukrem a přelijte omastkem.

Náš tip: Místo másla můžete použít i sádlo.

Hodnocení

2  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.8.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist