Šiškebab

Suroviny

česnek
2 stroužky
sůl a pepř
na dochucení
mleté jehněčí maso
500 g
cibule
1 ks
sušená mletá máta
1/2 lžičky
vejce
1 ks
jemně mletá strouhanka
2 lžíce
hladká mouka
1/2 lžíce
olej
2 lžíce

Postup přípravy:

Zhruba 2 hodiny před grilováním namočíme do studené vody špejle, na které budeme tvarovat šiškebaby.
Stroužky česneku utřeme se solí, pepřem a vmícháme k mletému masu. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Společně s vejcem cibuli vmícháme k masu, přidáme mátu, strouhanku a mouku. Vše důkladně propracujeme. Na namočené špejle tvarujeme podlouhlé šištičky. Prsty je dobře přitlačíme ke špejli. Šiškebaby potřeme ze všech stran olejem a na středně rozpáleném grilu za občasného otáčení grilujeme.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.7.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist