Sekaný telecí řízek s muškátem

Suroviny

telecí plec
500 g
vejce
1 ks
rohlík
5 ks
mletý muškátový květ
dle chuti
citrónová kůra
dle chuti
sůl, mletý pepř
dle chuti
hladká mouka
dle potřeby
sádlo
dle potřeby
máslo
dle potřeby

Postup přípravy:

Telecí plec opláchneme a na masovém strojku pomeleme s rohlíky namočenými v mléce. Namletou směs osolíme, opepříme, dochutíme mletým květem, nastrouhanou citrónovou kůrou, přidáme jedno vejce a promícháme. Z připravené hmoty tvarujeme řízky vysoké asi 1 cm, které na spodní straně obalíme v prosáté hladké mouce. V pekáči rozpustíme sádlo a řízky klademe pomoučněnou stranou do horkého tuku, po opečení je obrátíme a opečeme z druhé strany. Měkké, opečené řízky vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou nebo vývarem, 20 minut povaříme, dle chuti přisolíme a přecedíme přes cedník. Do hotové šťávy přidáme lžíci másla.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.5.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist