Sekaná s vařenými vejci

Suroviny

mleté maso (směs hovězího a vepřového)
400 g
strouhanka
1 hrnek
natvrdo uvařené vejce
3 ks
syrové vejce
2 ks
cibule
2 ks
rohlík
1 ks
mléko
2 dl
nasekaná kopřiva
2 PL
sádlo
1 PL
drcený kmín
dle chuti
sůl, mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Rohlík rozdrobíme do mléka a necháme nasáknout. Cibule nakrájíme nadrobno a osmahneme na části sádla. Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme do něj syrová vejce, mléko s rohlíkem, nasekané kopřivy, špetku kmínu a opečenou cibuli. Masovou hmotu zahustíme strouhankou a dobře promícháme. Formu na biskupský chlebíček vymažeme zbytkem sádla, rozložíme do ní vrstvu masové hmoty, naklademe na ni celá uvařená a oloupaná vejce a zakryjeme zbytkem masové hmoty. Povrch překryjeme alobalem a pečeme asi 30 minut. Pak alobal odstraníme a pečeme dalších 20 minut, až se utvoří na povrchu kůrčička.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.12.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist