Sekaná s olivami a slaninou

Suroviny

mleté maso (hovězí, vepřové)
800 g
vejce
1 ks
mléko
2 PL
zelená petrželka
1 hrst
menší cibule
1 ks
česnek
4 stroužky
slanina
50 g
oliva (černá i zelená)
20 ks
olej
1 ČL
strouhanka ze 2 rohlíků
2 ks
sůl, pepř
dle chuti
oregano
dle chuti

Postup přípravy:

Mleté maso dobře rozmíchejte s vejci a mlékem. Vmíchejte koření, prolisovaný česnek, jemně nakrájenou cibuli, olivy, na kostičky nakrájenou slaninu a nasekanou zelenou petrželku. Zahustěte strouhankou, až vznikne tuhá směs. Ze směsi utvořte šišku, potřete ji olejem, vložte do pekáčku, podlijte a pečte. Během pečení podle potřeby podlévejte a přelévejte vypečenou šťávou.

Tip: sekanou podávejte teplou s vařenými bramborami nebo studenou s pečivem.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.2.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist