Salát ze syrového květáku

Suroviny

květák
1 hlávka
sladkokyselá okurka
1 ks
malá cibulka
1 ks
čerstvý kopr nebo zelená petrželka
1 PL
majonéza
150 g
sladká smetana
2 PL
citrónová šťáva
dle chuti
sůl, mletý bílý pepř, pepř
dle chuti
mrkev
1 ks
menší červená paprika
1 ks
slunečnicový olej
3 PL
naťová cibulka
2 ks

Postup přípravy:

Varianta I: 1 sladkokyselá okurka, 1 malá cibulka, 1 lžíce čerstvého kopru nebo zelené petrželky, asi 150 g majonézy, 2 lžíce sladké smetany, citrónová šťáva, sůl a mletý bílý pepř

Varianta II: 1 mrkev, 1 menší červená paprika, asi 3 lžíce slunečnicového oleje, citrónová šťáva, 2 naťové cibulky, sůl a pepř

Květák rozeberte na růžičky a namočte je na 5 minut do studené osolené vody. Sceďte a nechte okapat. Květák nakrájejte na malé kousky nebo rozkrájejte na ty úplně nejmenší růžičky. Rozdělte na 2 poloviny. Do jedné mísy přidejte ke květáku najemno nakrájenou okurku, nasekanou cibulku, nasekaný kopr nebo petrželku a promíchejte. Majonézu umíchejte se smetanou, kapičkou citrónové šťávy, solí a pepřem a vmíchejte do salátu. Do druhé mísy přidejte na nudličky nakrájenou mrkev a papriku, na kolečka nakrájenou cibulku i s natí, olej a salát ochuťte solí, pepřem a vinným octem či citronovou šťávou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.4.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist