Salát s ovocem a medem

Suroviny

skořice
1 ks
hřebíček
4 ks
kousek pomerančová kůra
hnědý cukr
60 g
med
2 PL
bílý rum
40 ml
ananas
1/2 ks
mandarinka
2 ks
kiwi
2 ks
karambola
1 ks
hroznové víno
150 g
kokosové lupínky

Postup přípravy:

Do 300 ml vody přidáme skořici, hřebíček i kůru a svaříme ji na 23 objemu. V druhém kastrůlku rozpustíme cukr a necháme ho lehce zezlátnout. Pak ho zalijeme scezeným kořeněným nálevem a karamel rozvaříme. Když začne mít sirupovitou konzistenci, odstavíme ho, vmícháme do něj med a rum. Ovoce očistíme a nakrájíme, víno přepůlíme a odstraníme z něj semínka. Nakonec ovoce přelijeme sirupem a posypeme kokosovými lupínky.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.2.2011 9:05| autor: kokinka88

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist