Salát s červenou čočkou

Suroviny

červená čočka
150 g
ledový salát
1/2 ks
cibulka s natí
4 ks
čerstvá zelená petrželka
1 malý svazek
bodlákový olej
3 PL
citrónová šťáva
2 PL
voda
2 PL
vyloupané solené pistácie
2-3 PL
rohlík na krutony
1-2 ks
chilli
1 špetka
sůl, růžový pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Červenou čočku vařte 5 minut, ne déle. Pak ji sceďte a nechte odkapat. Nasypte ji do mísy, zalijte lžící oleje, přidejte jemně nasekané cibulky i s natí, 2 lžíce jemně nasekané zelené petrželky, špetku chilli a promíchejte. Ledový salát nakrájejte keramickým nožem nebo natrhejte na menší kousky, přidejte do mísy, promíchejte. Smíchejte 2 lžíce bodlákového oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce vody, přidejte podle chuti sůl, růžový pepř a přelijte přes salát. Salát můžete posypat nasekanými pistáciemi. Doplňte opečenými krutony.

Náš tip: pokud nemáte rádi pikantní, špetku chilli vynechejte.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.5.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist