Salámová pomazánka s majolkou

Suroviny

šunkový salám
400 g
majonéza
4 PL
větší cibule
1 ks
sterilizovaná okurka
2-3 ks
kečup
1-2 ks
hořčice
2 PL
ocet
0,5 PL
cukr
0,5 ČL
sůl a pepř
dle chuti
worcester nebo tabasco
dle chuti
mletá sladká paprika
dle chuti

Postup přípravy:

  • Měkký salám (např. junior, šunka), cibuli a okurky najemno nakrájíme. Můžeme k tomu použít i masový strojek, kde bude příprava ještě rychlejší.
  • Přidáme majonézu. Pokud se obáváme její kalorické hodnoty, nahradíme jí máslem.
  • Do směsi vmícháme kečup a hořčici.
  • Dochutíme solí, kořením a octem smíchaným s cukrem. Není nutností, ale pro lepší chuť zakápneme worcesterem nebo pálivějším tabascem.
  • Hotovou pomazánku dáme vychladit do lednice.
  • Nepálivou verzi servírujeme i dětem, když vynecháme worcester a tabasco. Nejlépe chutná na chlebíčkách a kanapkách z bílého pečiva. Pálivější je vhodná na celozrnné pečivo a topinky. Přistrouháním Eidamu se změní k nepoznání.
  • Není problém zdvojnásobit dávku a připravit pohoštění klidně pro více lidí.

Salámová pomazánka lze pojmout i tak, že jí vyhotovíme z toho, co dům dal. Dalších variací je tedy nespočet. Vykouzlíte tak snadno a rychle pohoštění, které při správné prezentaci nabude neobyčejného rázu. Na chlebíček přidejte čerstvou petrželku a stolování bude rázem barevnější. Kompozice červené pomazánky se zelenou ozdobou vás uspokojí i po estetické stránce.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.2.2014 9:46| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist