Šafránová rýže na víně

Suroviny

zeleninový nebo drůbeží vývar
750 ml
bílé suché víno
200 ml
šafrán
1 špetka
rýže arborio
250 g
máslo
30 g
šalotka
1 ks
mrkev
150 g
cukrový hrášek
150 g
sůl, pepř
dle chuti
parmezán
50 g
zelená petželka
dle chuti

Postup přípravy:

Připravte si drůbeží nebo zeleninový vývar (může být i z kostky). Do třetiny horkého vývaru nasypte šafrán a nechte jej rozpustit. V kastrole nechte na másle zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidejte rýži, krátce opékejte a míchejte. Pak ji zalijte vínem a vařte, až se víno vsákne. Zalijte vývarem se šafránem, přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek, osolte, opepřete a zvolna duste za stálého míchání a podlévání zbylým vývarem doměkka. Z parmezánu odkrojte hoblinky na posypání, zbylý jemně nastrouhejte. Do hotové rýže vmíchejte jemně nastrouhaný parmezán a nasekanou petrželovou nať. Rýži rozdělte na porce a posypte hoblinkami sýra.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.10.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist