Rýžový salát se ši-ta-ke

Suroviny

fialová rýže (nebo jiná rýže)
150 g
čerstvá houba ši-ta-ke
60 g
malá cuketa
1 ks
česnek
1 stroužek
ledový salát
1/4 ks
cibulka s natí
1 ks
sýr feta
100 g
třešňové rajče
12 ks
olivový olej
4 PL
citrónová šťáva z 1/2 ks citrónu
1/2 ks
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Rýži propláchněte, zalijte vodou (asi dvojnásobným množstvím), osolte a poduste doměkka. Uvařenou rýži nasypte do mísy, zalijte citronovou šťávou a promíchejte. Na 2 lžících oleje orestujte na plátky nakrájený česnek a cuketu a přidejte k rýži. Pak na zbylém oleji orestujte nakrájené houby a rovněž dejte do rýže. Osolte, opepřete, přidejte jemně nakrájenou cibulku, nakrájený salát, promíchejte, posypte sýrem a ozdobte rajčátky.

Info: fialová rýže je k dostání v bioprodejnách.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.4.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist