Rýžový salát se sezamovou panenkou

Suroviny

panenka
2 ks
sůl a pepř
na dochucení
olej
na opečení
med
na potření
cukr
2 lžíce
sezamová semínka
na posypání
parboiled rýže
200 g
indiánská rýže
2 lžíce
olivový olej
4 lžíce
sojová omáčka
1 lžíce
worcestrová omáčka
1 lžička
citronová omáčka
2 lžíce
sterilovaná kukuřice
100 g
hrášek
100 g
nasekaná petrželka
trošku
limetka
na ozdobu

Postup přípravy:

Osolte, opepřete a opečte na oleji na pánvi ze všech stran 2 menší panenky. Pak je přendejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je medem, posypte 2 lžícemi cukru a posypte bohatě sezamovými semínky, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte cca 230 minut. Maso vyndejte a nechte vychladnout. Zároveň uvařte doměkka 200 g rýže parboiled a 2 lžíce indiánské rýže, sceďte ji a nechte odkapat. Do mísy nasypte zchladlou rýži, přidejte k ní 4 lžíce olivového oleje, lžíci sójové omáčky, lžičku worcesteru, 2 lžíce citronové šťávy, 100 g sterilované kukuřice, 100 g hrášku a jemně nasekanou zelenou petrželku. Osolte, opepřete a promíchejte. Maso nakrájejte na plátky, vmíchejte do salátu a ozdobte dílky limetky.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.9.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist