Rýžový salát se smetanou

Suroviny

rýže
1 hrnek
voda
1 hrnek
bílé víno
1 hrnek
cibule
1 ks
hřebíček
2 ks
olej
1 PL
oranžová paprika
1 ks
měkký salám
100 g
vejce uvařené natvrdo
1 ks
víno
1 hrozen
citrónová šťáva
2 PL
zakysaná smetana
1 kelímek
hořčice
1 PL
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Spařenou a odkapanou rýži nasypeme do kastrolu s rozehřátým olejem, zamícháme, osolíme, zalijeme vodou a vínem. Přidáme oloupanou cibuli se zapíchnutými hřebíčky a na mírném ohni pomalu uvaříme do měkka. Necháme vychladnout. Salám, papriku a vejce nakrájíme na kostičky. Hroznové víno na poloviny. Osolíme, opepříme, zakapeme citrónovou šťávou. Zakysanou smetanu rozšleháme s hořčicí a promícháme se salátem.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.12.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist