Rybičková pomazánka

Suroviny

cibule
1 ks
taveného sýra (trojúhelníčky)
3 ks
másla ( nebo pomazánkové máslo)
1/2 kostky
hořčice
1-2 PL
vejce na tvrdo
2 ks
konzerva sardinek v oleji
1-2 plechovky
středně velké kyselé okurky
3 ks
majolky
2 PL
citrónová šťáva podle chuti
rajče a cibulka na ozdobu

Postup přípravy:

  • Máslo necháme změknout.
  • Ze sardinek vylijeme olej a vyndáme hlavní kost.
  • Společně se sardinkami a taveným sýrem v misce vymícháme dohladka.
  • Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme
  • Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
  • Kyselé okurky nastrouháme.
  • Přidáme cibuli, hořčici, vejce, okurky i případně další doplňkové ingredience.
  • Vidličkou rozetřeme, podle toho, jak chceme mít pomazánku hrubou.
  • Okořeníme podle chuti (sůl, citrón, pepř aj.).

Rybičková pomazánka se výborně hodí na čerstvý chléb, můžeme slaběji podmazat máslem. Mažeme ale i na veku i jako chlebíčky, na bagetu apod. Na závěr ozdobíme kolečky cibulky a plátkem rajčete.
Variací na rybičkovou pomazánku si můžeme vymyslet nespočet. Můžeme přidat některé druhy ovoce, třeba ananas, jablko nebo olivy. Pěkné je použití ovoce na ozdobu, například mandarinky, čerstvé či z kompotu. Pomazánku lze dochutit i mletou paprikou či česnekem. To již záleží i na tom, zda je pomazánka určená pro děti nebo pro dospělé jako doplněk k pivu či vínu.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.3.2014 10:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist