Rybí závitky s chřestem a pórkem

Suroviny

velký filet z platýse bez kůže
2 ks
citrónová šťáva (z 1 ks citrónu)
1 ks
sůl, pepř
dle chuti
zeleninový bujón
1 kostka
pórek
200 g
mrkev
200 g
sterilovaný chřest
200 g
broskvové čatní nebo sladká chilli omáčka
dle chuti

Postup přípravy:

Platýse podélně překrojte, vzniklé plátky zakápněte citrónovou šťávou, osolte, opepřete a nechte rozležet. Nakrájejte na nudličky pórek a mrkev a na kousky chřest. Na každý proužek ryby dejte trochu mrkve, pórku a kousek chřestu, stočte je do závitků a zajistěte nití nebo masovými jehlami. Uveďte do varu vodu, přidejte do ní kostku zeleninového bujónu, sůl a pepř, vložte závitky, zbylou zeleninu mimo chřestu a velmi zvolna vše vařte asi 15 minut. Pak vložte chřest a jen prohřejte. Závitky vyjměte, zeleninu sceďte. Rozložte ji na talíře a přidejte závitek. Podávejte s čatní nebo chilli omáčkou a pečivem.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.9.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist