Rybí pomazánka s lučinou

Suroviny

makrelu nebo rybí konzervu
1 ks
másla
100 g
lučinu
1 ks
tatarky
3 PL
cibulí
1 ks
sůl
citrónovou šťávu
zeleninu na ozdobu

Postup přípravy:

  • Máslo rozmícháme s lučinou a našleháme.
  • Přidáme tatarku, rozmačkané rybí maso (sardinky i s olejem)
  • Vše rozmícháme a ochucujeme solí, citronovou šťávou.
  • Přisypeme na drobno nakrájenou cibuli a znovu pečlivě zamícháme.
  • Rybí  pomazánku uložíme do lednice a necháme ji takzvaně odpočinout a dobře vychladit.
  • Natíráme ji na chléb, veku nebo celozrnné pečivo. Hodí se i na jednohubky.
  • Na namazanou pomazánku můžeme klást papriku, kyselou nebo čerstvou okurku či jinou zeleninu.
  • Jako ozdobu můžeme použít petrželku nebo pažitku.                           

Rybí pomazánka se dá připravovat v různých variantách. Kromě uvedených ingrediencí můžete podle chuti přidat tavený sýr, hořčici a jiné. Rybí pomazánku nemusíte jen natírat na pečivo, ale můžete ji také rozdělit do malých misek a každý si může nabírat podle svého.  Rodina nebo návštěva zcela určitě ocení vaši snahu o fantazii a kreativitu.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.3.2014 11:16| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist