Ryba na špejli s pálivou omáčkou

Suroviny

fileta z platýze nebo mořského vlka
150 g
rýžové vlasové nudle
70 g
žampiony
50 g
sojová omáčka
4 lžíce
olej
1 lžíce
lahůdková cibule
1 ks
koriandr
4 větvičky
citron
1/2 ks
červená feferonka
1/2 ks
rybí omáčka
2 lžičky
solamyl
2 lžičky

Postup přípravy:

Kůru omytého a osušeného citronu nastrouháme na tenké nudličky. Rybu rozdělíme na dva filety. Otřeme je vlhkým ubrouskem. V misce smícháme lístky koriandru spolu s 1/2 lžící oleje, solí a polovinou citronové šťávy vymačkanou z půlky citronu. Filety stočíme a sepneme párátky. Do hrnce nalijeme vodu, přilijeme zbylou šťávu, přisypeme nastrouhanou kůru. Svinuté filety položíme na pařák, hrnec zakryjeme čistou utěrkou a přiklopíme poklicí. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme přibližně 12-14 minut. Rýžové vlasové nudle připravíme dle návodu na sáčku. Feferonku bez semínek nakrájíme na tenké šikmé nudličky. V rozehřátém oleji opečeme dosklovata cibulku, přidáme feferonku, na plátky rozkrájené žampiony a necháme z nich vydusit vodu. Pak přilijeme sójovou omáčku, rybí omáčku a 6 lžic vody. Promícháme a krátce povaříme. Solamyl rozmícháme v troše studené vody a vlijeme do omáčky. Za stálého míchání omáčku necháme přejít varem a odstavíme ji z ohně. Na talíř dáme nudle, přelijeme omáčkou a navrch položíme rybí rolky.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.6.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist